2010. április 19., hétfő

Színek. Barna.

Divatos, de nem csak azért a legelterjedtebb szín belsőinkben…



Pozitív jelentése: komolyság, melegség, természet, földszerűség, megbízhatóság, nyugalom, kiegyensúlyozottság, támogatás, hűség, ragaszkodás.



Negatív jelentése: humortalanság, nehézkesség, kifinomultság hiánya, passzivitás, földhözragadtság.



Hatása testünkre:

- szexuális vágykeltő;

- kiegyensúlyoz;

- feléleszti, ha depresszív vagy;

- megnyugtatja, ha túlpörgött, kapkodó vagy;

- függőséget okozhat.


Alkalmazása:

A biztonságot nyújtó barlang, a meleg otthon színe. A természet közeli árnyalatok - a talaj, fakéreg, avar, - tartoznak ide, továbbá a földszínek, a gesztenye és az állatok bundája. Az élénkebb (sárgás, vöröses) barna árnyalatok, az őszre emlékeztetnek, és nagyon jól illenek minden ódon vagy rusztikus tárgyhoz. A barna „súlyos” szín, vagyis szűkíti a teret, megvilágítására legjobb a meleg fény.



A világos árnyalatai (bézs, drapp) semleges és természetes benyomást keltenek, és aki nem szeret kockáztatni a lakás színeivel, ezekre nyugodtan rábízhatja magát. Mivel nem élénk szín, nagyon könnyű mellé más színeket társítani, alig van, amelyikkel nem illene össze.



A lakásban a barna mindig 'divatos', hiszen természetes anyagok hordozzák az igazi árnyalatait, a fa, a gyapjú, a kő, a tégla és terrakotta.



Kedvelői személyiségjegyei: türelmes, földhözragadt, kellemesen nyugodt, életélvező, ugyanakkor fél a döntésektől, néha lusta, és képtelen védekezni, székrekedésre hajlamos.

1 megjegyzés:

  1. CSodás fotókat találtál a barna szin bemutatására.
    Aki mostanig nem szerette a barna szint,most IMÁDNI FOGJA.
    GRATULÁLOK!!!

    VálaszTörlés