2010. május 11., kedd

Színek. Rózsaszín.

Május, virágzó orgona, szerelem, lagzi, rózsaszín álom... Aztán habos rózsaszín babaruha. Egy kis piros, egy kis fehér. Összeadva. Szerelem, giccs, ízlés vagy ízléstelenség?


Pozitív jelentése: fizikai nyugalom, gondozás, melegség, nőiesség, szerelem, szexualitás, fajok túlélése.

Negatív jelentése: gátlásosság, érzelmi bezártság, elerőtlenedés, fizikai gyengeség.



Hatása:

- táplál, és fizikailag megnyugtat;

- étvágyserkentő - ahogy a piros szín is - izgatóan hat, növeli a pulzusszámot, a vérnyomást, és ezzel együtt az étvágyat;

- szeretetre ösztönöz, önbizalmat ad, önmagunk elfogadására és szeretetére sarkall;

- túl sok rózsaszín fizikailag kimerít, és elerőtlenít.



Alkalmazása:

Mivel meleg szín, aktív és közeledő: mint a sárga, vörös vagy barna. A rózsaszín, ha a falakon, vagy kisebb tárgyakon vesz körül bennünket, tágas térben isbarátságos „kuckó” érzetét kelti.



Vonzza a szemet, állandóan a vizuális középpontba tolakszik, épp ezért könnyen elunható. Gyakran érezhetünk ebben a színben valami mesterségeset vagy mesterkéltet. Olyan tárgyakon érdemes használnunk, amelynek színét könnyen változtatni, cserélni tudjuk. Megvilágítására kedvező a hideg és a meleg fény is.



A pirosnál alkalmasabb nagy falfelület számára, és sokkal többféle színt helyezhetünk el benne. Könnyű és habos, a kislányok különösen kedvelik.



Kedvelői személyiségjegyei: attraktív, extravagáns, fiatal és nő, céltudatos, megközelíthetetlen, szereti a pezsgést, a nagyvilági életet és az izgalmakat.


 





Ez már nem leányálom... Terápia:

Na, mit gondolsz? Rád hogy hat? Neked mit jelent? Ízlés vagy ízléstelenség?

5 megjegyzés:

  1. szerintem ronda ;az agyam szetmegy ezektol a szinektol ...foleg ez budi a nigerrel....az "arctic" huto pedig egyenesen hanyingert okoz

    VálaszTörlés
  2. Kedves névtelen, tényleg erős érzelmi reakciót vált ki belőled a rózsaszín :). Az a "budi" egy börtön cellája. Alexander G. Schauss pszichológus, 1979-ben végzett kísérletei nyomán terjedt el a rózsaszín alkalmazása börtönökben, a bizonyítottan nyugtató és erőszak visszaszorító hatása miatt. Hogy működik-e, vitatható.
    Az "arctic" pedig valódi gorenje és egy mellrák-megelőző szervezet javára árverezték el. Hogy kinek mit üzen, az továbbra is nyitott kérdes marad :).

    VálaszTörlés
  3. MINT MINDIG,MOST IS CSODÁLATOS FOTÓKAT HASZNÁLSZ!!!
    AHOGY HALADOK A KORRAL EGYRE JOBBAN KIVÁNOM A SZINEKET.PL. MA TURKIZTAM KÉT INGET,MINDKETTŐ ROZSASZIN CSIKOS(EGYIK HALVÁNYABB,A MÁSIK ERŐSSEBB)ÉS NAGYON IMÁDOM.ÉS PONT MA KAPTAM AJÁNDÉKBA RÓZSASZIN FONALAT.
    TEHÁT RÓZSASZINBEN LÁTOM A VILÁGOT!!!
    KÖSZI AZ ÉLMÉNYT!!!

    VálaszTörlés
  4. Üdv...
    hát ez a rózsaszín,pláne azzal a börtöncellával
    ...mivel hogy "önmagunk szeretetére sarkall" és caodalkozunk,hogy senki sem jön ki onnan fixxen_
    Amúgy semmi fantázia benne, ez a szín a szádba rág mindent amit képvisel, egyszóval GAGYI és még hol vannak az előítéletek...

    VálaszTörlés
  5. Szia
    ...számomra kissé sápadt ez a szín... betiltanám a használatát 15 éven felülieknek...de ez a blog szuper...nincs mit pofázni...a szaki az szaki...nem gyakorolnál,kisérleteznél a házamon??!!

    VálaszTörlés